Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat
Esemény neve Tisztelet az alapítóknak
Időpont 2018. június 26. - 2018. július 29.
Kategória Kiállítás, emlékkiállítás
Típus Városi rendezvények
Helyszín Alföldi Galéria

A Vásárhelyi Őszi Tárlatok „alapító atyáinak”, Almási Gyula Béla (1908-1976), Kurucz D. István (1914-1996) festőművészek és Szabó Iván (1913-1998) szobrászművész alkotásaiból nyílt kamarakiállítás az Alföldi Galéria földszintjén.

 1954-ben a Vásárhelyi Őszi Tárlat kezdeményezői, Galyasi Miklós (1903-1974) múzeumigazgató, Kurucz D. István és Almási Gyula Béla festőművészek, valamint Szabó Iván szobrászművész egy karakteres, egyedi kiállítás megrendezése céljával hívtak meg Hódmezővásárhely városához kötődő képzőművészeket. Valószínűleg az „alapító atyák” sem remélték, hogy olyan jelentős, immár hat és fél évtizeden átívelő művészeti fórumot hoznak létre, mely a város legmeghatározóbb és legjelentősebb kulturális rendezvényévé válik. Az Őszi Tárlat a hazai képzőművészeti szcéna legrégebbi és egyik legnívósabb országos seregszemléjévé nőtte ki megát, melynek egyediségét töretlen hagyománya, folyamatossága, magas szakmai színvonala, valamint az adja, hogy valamennyi képzőművészeti ág képviselteti magát a minden év október első vasárnapján nyíló tárlaton.

 A Tornyai János Múzeum immár a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatra készülődés jegyében rendezett a létrehozók munkásságának illusztrálására egy két tucatnyi művet felvonultató kamaratárlatot az Alföldi Galériaban. A múzeum gyűjteményéből válogató kiállításon Almási Gyula Béla tájakat és népi zsánereit felvonultató festményeit, Kurucz D. István „kollektivizálódott” Alföld-ábrázolásait és a földdel összenőtt ember sorsát bemutató képeit, valamint Szabó Iván faragásait, bronz plasztikáit és mázas kerámiáit tekinthetik meg az érdeklődők július végéig a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Esemény küldése e-mailben E-mail cím
Esemény importálása saját naptárba letöltés

Eseménynaptár

Közelgő határidők

A látványos raktár: butella, motolla, behívótábla 2018. január 1. - 2018. december 31.
Hétköznapok Vénuszai 2018. január 1. - 2018. december 31.
Len-in Mánia az Emlékpontban 2018. november 9. - 2019. február 24.

Ügyfélfogadási rend

Járási Hivatal

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás