Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Rendkívüli települési támogatás

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének a települési támogatásról szóló 6/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete értelmében:

Rendkívüli települési támogatás annak a személynek nyújtható, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező, nem várt többletkiadások, illetve a családban nevelkedő gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorul. 

Illetékes ügyintéző:

ÜgyintézőTelefonszámE-mail cím
Dobosné Horváth Éva (62) 530-186 dobosne@hodmezovasarhely.hu

Ügyintézés helye:

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Közgazdasági Iroda, Adócsoport
Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1., Ügyfélszolgálat 7-8-as ablak

Ügyfélfogadási rend:

Hétfő 8:00 - 17:00
Kedd 8:00 - 16:00
Szerda 8:00 - 12:00
Csütörtök 8:00 - 16:00
Péntek 8:00 - 12:00

Az ügyhöz szükséges formanyomtatványok

Nyomtatvány nevePDF
Rendkívüli települési támogatás formanyomtatvány  
Rendkívüli települési támogatás formanyomtatvány - Mártély  

Ügy leírása, szükségessége, folyamata

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének a települési támogatásról szóló 6/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete értelmében:

Rendkívüli települési támogatás annak a személynek nyújtható, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező, nem várt többletkiadások, illetve a családban nevelkedő gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorul. Ilyen eset különösen a betegség, haláleset, elemi kár, a válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartása, a gyermek beiskolázása, a gyermek fogadásának előkészítése, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartás biztosítása, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítése, a gyermek élelmezési költsége, gyógyszer és gyógyászati segédeszköz megvásárlásához és egyéb nagyobb összegű nem várt és indokolt kiadásokhoz való hozzájárulás.

A támogatás elsősorban természetbeni ellátás formájában biztosítható. Természetben ellátás különösen az Erzsébet-utalvány, az élelmiszer, a tüzelősegély, a tankönyv és tanszervásárlás támogatása, a tandíj, illetve a gyermekintézmények térítési díjának kifizetéséhez nyújtott, valamint a családi szükségletek kielégítését szolgáló, gazdálkodást segítő támogatás.

A kérelmező helyzetére tekintettel – indokolt esetben – a rendkívüli települési támogatás pénzbeli ellátás formájában is megállapítható.

Rendkívüli települési támogatás adható eseti jelleggel vagy meghatározott időszakra havi rendszerességgel, illetve kamatmentes kölcsön formájában is nyújtható.

Eseménynaptár

Közelgő határidők

Eifert János fotóművész: VISSZAPILLANTÁS (1964-2020) 2020. február 23. - 2020. április 19.

Ügyfélfogadási rend

Járási Hivatal

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás