Mobil menü ikon
Gyengénlátó Változat

Zászlóregisztráció

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!

„Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre. Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira. Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit.”

(Magyarország Alaptörvénye)


Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 2012. május 4. napján megtartott rendes ülésén módosította Az épületek zászlókitűzéséről, a közterületeken történő lobogófelvonásról és a díszkivilágítás rendjéről szóló 19/2002. (06. 14.) Kgy. rendeletét.
A módosított közgyűlési rendelet értelmében azon magánszemély részére, aki vállalja, hogy a tulajdonában illetve használatában, birtokában lévő lakóépületet nemzeti ünnepeink – március 15., augusztus 20. és október 23. – alkalmával fellobogózza, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata igény szerint térítésmentesen biztosítja Magyarország Alaptörvénye I) cikkének (2) bekezdésében meghatározott nemzeti zászlót, továbbá technikai segítséget nyújt annak kihelyezéséhez.
Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe.

Amennyiben Ön is részese kíván lenni az Önkormányzat kezdeményezésének, hogy nemzeti ünnepeinket méltó módon ünnepeljük meg, kérem, hogy szándékát az igénylőlap kitöltésével és jelezze. Az igénylőlap kitölthető elektronikus formában is. A részletekről érdeklődni a 62/530-158 telefonszámon lehet.

Amennyiben Ön igényli Magyarország zászlaját, ugyanakkor támogatni kívánja a hódmezővásárhelyi Országzászló felállítását, támogatását megteheti a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány bankszámlaszámára: 11735067-20047672 történő utalással, illetve készpénz-átutalási megbízással (sárga csekk) történő befizetéssel. Csekkek a Polgármesteri Hivatal portáján átvehetők.

 

Az Ön neve: * 
Az Ön címe (6800 Hódmezővásárhely) * 
Kérjük írja ide a pontos címét (utca, házszám, emelet/ajtó)
Telefonszám: * 
A telefonszám formátuma: +36/30 1234567
E-mail cím: * 
Az igényelt zászló mérete: * 
A zászlóhoz zászlótartót és zászlótartó rudat kér-e? * 


A felszerelésben kér-e segítséget? * 


Eseménynaptár

Közelgő határidők

Len-in Mánia az Emlékpontban 2018. november 9. - 2019. február 24.
Tájak, érzelmek. Holler László kiállítása 2019. január 19. - 2019. március 10.
Kovács Imre Attila köteteinek bemutatója 2019. január 24. 17:00 - 18:00

Ügyfélfogadási rend

Járási Hivatal

Online időpontfoglalás

Online időpontfoglalás